Kies een elektrische seniorenfiets

Een elektrische fiets is niet alleen maar in een dames- of herenmodel te koop. Als je eens kijkt bij een aanbieder van dergelijke fietsen op internet ontdek je al snel dat er ook tal van andere types e-bikes te koop zijn.

Damesmodel ook voor heren geschikt

Zo kun je kiezen voor een dames- of herenmodel. Niet alleen dames kiezen tegenwoordig voor een damesmodel. Ook voor heren is dit zeker geschikt door het ontbreken van de extra horizontale stang. Op een damesmodel gaat op- en afstappen makkelijker en zeker als je niet meer zo soepel bent als in je jongere jaren is dan ook voor heren de keuze voor een damesmodel niet vreemd.

Fietspad

Voordelen van een seniorenmodel

Als senior kun je er ook voor kiezen een seniorenfiets te nemen. De elektrische seniorenfiets is speciaal gemaakt voor mensen die wat ouder zijn maar ook zeer geschikt voor als je wat moeite hebt je evenwicht te bewaren. Daarnaast kun je er ook prima mee uit de voeten als je pols-, nek- of schouderklachten hebt. Een speciale seniorenfiets weegt minder dan de gemiddelde elektrische fiets en is daarom makkelijk in het gebruik. Omdat je een lage instap hebt wordt afstappen of opstappen eenvoudiger gemaakt maar kun je ook met beide voeten op de grond staan als je stilstaat met de fiets. De fiets is makkelijk hanteerbaar maar ook comfortabel zodat je er zeker langere tochten mee kunt maken.

Laat je ondersteunen bij het trappen

Als je conditie niet meer zo goed is maar je wel graag een aardig eindje wilt fietsen is de hulpmotor die zorgt voor trapondersteuning natuurlijk ideaal. Je kunt de trapondersteuning op de e-bike in diverse standen instellen. Zo kun je ervoor kiezen niet of nauwelijks gebruik te maken van de ondersteuning als het fietsen je gemakkelijk af gaat. Zijn de omstandigheden echter wat zwaarder en kun je wel wat extra hulp gebruiken dan kun je de trapondersteuning zo instellen dat je zelf amper meer kracht hoeft te zetten om vooruit te komen. Trappen blijf je echter wel altijd zelf doen dus je krijgt toch de nodige beweging maar het kost je minder energie.