Geen overbodige uitgaven met panelen op maat

Als je regelmatig met houten panelen werkt, dan heb je waarschijnlijk een hele hoop afval waar je weinig of niets mee kunt aanvangen. Kies daarom vanaf nu nog enkel voor panelen op maat. Je vindt ze in verschillende afmetingen. Gegarandeerd dat je er een paneel tussen vindt dat volledig aan je eisen voldoet. En je hebt ook nog keuze uit verschillende soorten kwaliteit van je hout.

Kies voor op maat gezaagde houten panelen, het loont!

Als je panelen koopt die op maat gezaagd zijn, bespaar je heel wat kosten. Waarom zou je ook voor meer hout betalen als je het toch niet gebruikt? Kies voor de perfecte dikte: 20, 25, 30 of 40 mm bijvoorbeeld. En kies de afmeting van het paneel dat het meest overeenkomt met jouw project. Als je een hele reeks panelen nodig hebt, dan kun je de vergelijking eens maken. Of je koopt een bepaald aantal standaard panelen aan, of je gaat voor panelen die op maat gezaagd zijn. Je merkt snel het verschil in prijs. Zo kun je met je budget veel meer doen dan je denkt. Met andere woorden: jouw winstmarge wordt gewoon groter.

Meten is weten

Dit is een gezegde dat hier ook van toepassing is. Je paneel goed uitmeten en het perfecte paneel kiezen is in jouw vak cruciaal. Ook restantjes komen vaak in aanmerking om toch nog ingezet te worden voor een mooi resultaat. Stel dat je als meubelmaker een opdracht krijgt om een tafeltje te maken van 40 x 40 cm in eikenhout. Waarom zou je dan een volledig paneel moeten aankopen voor deze klus? Ofwel doe jijzelf dan verlies doordat je hout over houdt dat misschien nog jaren lang in je atelier blijft staan. Ofwel moet je je klant teleurstellen en helaas zeggen dat dit niet mogelijk is. Met op maat gezaagde panelen of restantjes kun jij deze opdracht zonder problemen en zonder verlies aanvaarden. Iedereen blij!