Een nieuwe manier van kunst bewonderen in museum Rotterdam

Museum Rotterdam museum Lalique is een interessant museum die het net wat anders aanpakt als andere museums. Hier werken ze namelijk met touchscreens en LEDschermen om de kunstwerken van René Lalique beter te kunnen laten zien.  

Museum Rotterdam geïnspireerd door René Lalique

René Lalique was een kunstenaar uit 1860 tot 1945 die gespecialiseerd was in juwelen en glaswerken. Zo werd hij ook wel de Da Vinci genoemd op dat gebied. Tijdens zijn werk, werkte René Lalique veel met een vergrootglas wanneer die details aan zijn kunstobjecten ging toevoegen. In die details zal je vooral beelden terug uit de “kleine natuur”, zoals de vlinder, kikker en libelle. De kunstenaar was namelijk een groot fan hiervan. Door de prachtige werken die steeds bekender werden, gingen zelfs bekende personen zijn juwelen dragen. Zo brak de Franse kunstenaar internationaal door. Daarnaast had die ook contacten bij parfumhuizen waar die later parfumflacons voor ging designer. Als u museum Rotterdam zal bezoeken, zult u zien dat ze ook parfum verkopen in dezelfde stijl als die van Lalique.

Dus bent u een echte liefhebber van kunst of museums? Dan is museum Rotterdam zeker een aanrader voor een leuke en leerzame dag.