5 Tips voor het kopen van boxkleden

Als jong stel dat net hun eerste kind heeft gekregen, kan het kopen van babyproducten overweldigend lijken. Er zijn zoveel dingen om uit te kiezen en het kan moeilijk zijn om te weten waar je dient te beginnen. Een van de belangrijkste aankopen die je zult moeten doen zijn boxkleden. Hier zijn vijf tips om het winkelen voor deze items wat gemakkelijker te maken.

Tip 1: Pas op voor allergenen

Baby’s hebben een gevoelige huid en kunnen allergisch zijn voor sommige materialen. Bij het kopen van aankleedkussenhoezen en een boxkleed, let op labels zoals ‘hypoallergeen’. Kies ook voor natuurlijke materialen zoals biologisch katoen.

Tip 2: Kies Wasvriendelijk

Met een baby dien je altijd rekening houden met de was. Kies voor aankleedkussenhoezen en boxkleden die gemakkelijk wasbaar zijn en niet krimpen na meerdere wasbeurten. Sommige kleden kunnen zelfs in de droger gedroogd worden wat handig is tijdens drukke dagen.

Tip 3: Match jouw inrichting

Een boxkleed en aankleedkussen kunnen er stijlvol uitzien in jouw Babykamer. Denk na over de stijl van jouw interieur en kies voor een kleur en patroon die daarmee overeenkomen. Zo ziet de kamer er niet alleen opgeruimd uit, maar voldoet het ook aan jouw persoonlijke stijl.

Tip 4: Let op de maatvoering

Van boxen tot commodes, babyartikelen komen vaak in verschillende maten. Meet jouw aankleedkussen en box op voordat je op zoek gaat en kies voor afmetingen die perfect passen. Dit zorgt niet alleen voor een strakke look, maar ook voor maximale veiligheid.

Tip 5: Houd Rekening met het seizoen

Een boxkleed dat in de winter warm is, kan in de zomer teveel warmte afgeven en de baby ongemakkelijk laten voelen. Hou rekening met het seizoen waarin jouw baby wordt geboren bij het kopen van dekens en boxkleden. Luchtige materialen zijn perfect voor de zomer, terwijl zware stoffen geschikt zijn voor de winter.

Conclusie

Het kopen van aankleedkussenhoezen en een boxkleed voor jouw baby kan gemakkelijk zijn als je weet waar je op dient te letten. Houd bij het winkelen rekening met allergenen, wasbaarheid, maat, kleur en seizoen. Met deze tips kun je de kleding vinden die bij jouw situatie past en die jouw baby gelukkig maakt en gezond houdt.

Bron: Koeka