Heelys kopen

De rolschoenen van Heelys komen steeds meer voor in het straatbeeld. De schoenen zijn eruit als normale gympen maar onder de zool zitten één of meerdere verwijderbare wielen. De schoenen worden gedragen voor extra plezier tijdens het lopen. Zo is het mogelijk leuke trucjes te doen met behulp van de wieltjes onder de schoenen. Daarnaast worden de schoenen ook gebruikt om makkelijker, met minder inspanning, van A naar B te komen. Door middel van één eenvoudige beweging laat je de wielen het werk doen. De grote populariteit van de rolschoenen zorgt ervoor dat steeds meer webwinkels de schoenen aanbieden. Heelys koop je makkelijk en snel online.

 

Heelys voor iedereen

De Heelys zijn verkrijgbaar is zeer veel soorten en maten. Waar de rolschoenen voorheen vooral populair waren onder kinderen, zijn ze nu ook zeer populair onder volwassenen. Uiteraard denkt de producent mee met zijn consument mee en blijft deze met nieuwe, verbeterde modellen komen. Naast de spectaculaire kleurrijke schoenen zijn er nu ook rolschoenen die ogen als normale gympen in neutralere kleuren. De schoenen zijn leverbaar van maat 30 tot 47 voor mannen, voor vrouwen zijn de schoenen leverbaar tot maar 43.

 

Wat je moet weten over Heelys

Wil je Heelys kopen dan is het verstandig je eerst te verdiepen in de rolschoenen. Een eerste keuze die gemaakt moet worden is of je enkele of dubbele wieltjes onder de schoen wilt. De wieltjes zijn bevestigd aan de zool van de schoen onder de hiel. Vooral bij de kleinere maten worden de schoenen met twee wieltjes geleverd, dit zorgt voor meer stabiliteit. Het extra wiel kan later ook verwijderd worden. Met de rolschoenen van Heelys kun je kiezen of je wilt skaten of lopen. Wanneer je een langere afstand gaat lopen dan kun je de wieltjes er altijd weer uit klikken. Op deze manier heb je normale schoenen. Het is niet mogelijk overal gebruik te maken van de wielen onder schoenen. Dit geldt voor dezelfde plekken als waar niet geskeelerd mag worden. Op openbare, drukke plekken is het raadzaam de wielen in de klappen. Daarnaast is het ook niet mogelijk om te rollen in het zand of bij trappen.

Veiligheid

Rollen op Heelys is niet moeilijk, echter moet je wel even oefenen om gewend te raken aan de rolschoenen. Voor kinderen is het aan te raden om de eerste dagen bescherming te dragen zoals knie- en ellenboogpats. Je zal echter al snel merken dat het gebruik van Heelys een stuk makkelijk gaat dan bijvoorbeeld skaten op skeelers of skateboarden. Met de volgende punten in gedachte ga je veilig de weg op.

  • Houd altijd je sterkste been voorop tijdens het rollen. Op deze manier heb je meer stabiliteit.
  • Rol nooit harder dan dat je zou kunnen rennen.
  • Houd rekening met je omgeving. Ga niet rollen op plekken waar veel mensen lopen en je de kans hebt om tegen mensen aan te rijden.
  • Skate niet door zandpaden, grindpaden of water. Deze ondergronden kunnen je onverwachts afremmen.
  • Dreig je toch te vallen, druk dan je tenen op de grond. Op deze manier stop je met skaten en kan je even gaan lopen om je evenwicht terug te vinden.

Slijtage

Ondanks dat de Heelys van zeer goede kwaliteit zijn, zullen de rolschoenen naar verloop van tijd gaan slijten. We hebben het dan over slijtage van de wielen en slijtage van de remzool. De wieltjes van de schoenen zijn simpel te vervangen. Bij veel verschillende webshops kun je terecht voor nieuwe wieltjes. Je hoeft dus geen nieuwe schoenen aan te schaffen wanneer alleen de wieltjes versleten zijn. Is de remzool versleten dan is het verstandiger in verband met veiligheid de schoenen te vervangen. Echter zal dit niet snel gebeuren. De remzolen zijn gemaakt van rubber van zeer hoge kwaliteit waardoor de zool velen malen minder snel zal slijten dan een doorsnee schoenzool.

Rolschoenen kopen

De populaire Heelys schoenen zijn tegenwoordig in zeer veel webshops verkrijgbaar. De prijzen verschillen per type maar liggen meestal tussen de 45 en 80 euro. Daarnaast zijn er regelmatig leuke aanbiedingen te vinden op het internet waardoor je de Heelys goedkoper aan kan schaffen. In fysieke winkels liggen de kosten vaak net wat hoger. Met de gestegen populariteit van de rolschoenen is ook het aantal nepmodellen aanzienlijk toegenomen de afgelopen jaren. In verband met veiligheid raden we je af deze schoenen aan te schaffen, de schoenen zijn vaak van zeer slechte kwaliteit.